Tagliatelle al sugo di Tartufo Nero e alici

Tagliatelle al sugo di Tartufo Nero e alici
(Tagliatelle met truffelsaus en Ansjovis)  
IngrediĆ«nten:   
300 g Tagliatelle, 
4 middelgrote zwarte truffels, 
4 ansjovis in zout (of een blikje ansjovis) 
knoflook, 
extra vergine olijfolie, 
(truffel)zout en witte peper. 

Spoel de ansjovis grondig onder stromend water af. Maak de truffels schoon en maak ze fijn met een schaaf of een mes. Doe de ansjovis in een pan met wat olijfolie en bak dit op laag vuur totdat ze gaar zijn. Voeg de geperste knoflook toe en laat dit rustig sudderen op een laag vuurtje zodat dit niet te bruin wordt. Voeg de Truffels, zout en peper toe. Tussendoor de Tagliatelle koken in een pan met water en zout totdat ze al dente zijn. Giet de Tagliatelle af en doe dit een kom. Meng de pasta met de ansjovis-truffelsaus en serveer. 

Buon Appetito / Eet smakelijk