Trotelle alle noci e Tartufo

 Trotelle alle noci e Tartufo
 Forel met walnoten  en truffel (truffel tapenade of truffelschaafsel)
 
Ingrediƫnten:
4 kleine forellen, 
50 g truffel, (truffel tapenade of truffelschaafsel)
handje walnoten, 
1 aardappel , 
1/2 kopje rum, 
80 g boter, 
(truffel)zout en peper. 

Maak de vis schoon en bestrooi het van binnen en buiten met zout en peper, dep de forel in de bloem. Smelt de helft van de boter in de koekenpan en bak de vis beide kanten licht bruin ongeveer 15 minuten. Kook de ongeschilde aardappel. Als de vis klaar is, haal hem dan uit de koekenpan. Open elke forel in de lengte, verwijder de graten en serveer het op een schaal. Schil en snijd de aardappel en garneer de plakjes rond de forel. Houd ondertussen de schaal warm. Smelt de resterende boter in de pan die gebruikt is om de forel te bakken. Als de boter bruin is, voeg dan de grof gehakte walnoten en de rum toe. Wanneer de rum ingedikt is giet dan de saus over de vis en aardappelen heen. Strooi de truffel (truffel tapenade of truffel-schaafsel) over het gerecht.   

Buon Appetito / Eet smakelijk