Risotto al Tartufo Nero

Risotto al Tartufo Nero
(risotto met truffels)
 
 IngrediĆ«nten:
 300g rijst,
2 witte of zwarte truffels of truffelschaafsel
1,25l paddenstoelenbouillon, 
60 g geraspte Parmezaanse kaas,
40 g boter,
(truffel)zout.

 Leg een klontje boter opzij en smelt de rest in de pan. Voeg de rijst toe en bak het gedurende een paar seconden. Roer voortdurend. Voeg een eetlepelvol warme bouillon toe aan de rijst en laat deze absorberen voordat de volgende lepel bouillon toegevoegd wordt. Kook de rijst verder totdat deze klaar is. Voeg zout naar smaak toe. Zet de pan van het vuur. Roer de resterende boter en de geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Serveer in een verwarmde kom en garneer het met de geschaafde truffel . 

Buon Appetito / Eet smakelijk