Cinghiale al Tartufo Nero

Cinghiale al Tartufo Nero
 (Wild zwijnenvlees met zwarte truffel, truffelschaafsel of truffel tapanade) 

Ingrediënten: 
1 kg wild zwijnenvlees, 
2 middelgrote zwarte truffels, truffelschaafsel of truffel tapanade. 
150 g ham, 
1 ui, 
1 teentje knoflook, 
peterselie, 
¼ l vleesbouillon, 
1 kopje droge witte wijn,
 aceto balsamico, 
truffelolie,
(truffel)zout en peper.   

Spoel het vlees met aceto balsamico. Droog het grondig, verwarm de boter en braad het vlees aan alle kanten bruin. Voeg dun gesneden ui en blokjes ham toe. Blus het af met bouillon en wijn. Voeg fijngehakte peterselie, knoflook, peper en een beetje truffelolie toe. Reinig de truffels en snijd ze in dunne plakjes met behulp van een snijmachine. Wanneer de saus dikker wordt, 15 minuten voordat het vlees goed is, voeg je de truffelschijven (truffel tapanade) toe. Roer het goed door en serveer het warm.

 Buon Appetito / Eet smakelijk