Petti de Pollo Imbottiti al Tartufo Nero

Petti de Pollo Imbottiti al Tartufo Nero
Kipfilet gevuld met zwarte truffel (truffelschaafsel,truffel tapenade) 
Ingrediënten:
4 kipfilets, 
1 middelgrote zwarte truffel, 
80 g fontinakaas, 
80g parmaham, 
1 kleine ui, 
1 glas droge sherry, 
truffelolie, 
bouillon, 
30g boter, 
extra vergine olijfolie, 
bloem,
 (truffel)zout. 

Snijd de kipfilet in de lengte zonder ze volledig te scheiden. Plet het vlees en strooi het lichtelijk met zout en bloem. Plaats twee plakjes ham, een plakje fontinakaas en een dun laagje truffel in elke ‘portemonnee’. Naai het dicht met keukentouw of met behulp van houten tandenstokers. Bak de gesnipperde ui in de olijfolie en boter in een grote pan. Wanneer de olijfolie en boter heet is, voeg dan de kippenborsten toe en bruin ze aan beide zijden, breng het gerecht op smaak met  truffelolie, blus het af met de sherry. Voeg een kleine hoeveelheid bouillon toe, en serveer.

Buon Appetito / Eet smakelijk