Pollo farcito con funghi en Tartufo

 Pollo farcito con funghi en Tartufo
(Kip gevuld met paddenstoelen en truffel)
IngrediŽnten:
 1 kip van 1000 g, 
2 middelgrote truffels, 
500g gemengde paddenstoelen, 
200g spekblokjes, 
een halve gehakte ui, 
peterselie, 
1 eetlepel cognac, 
gemengde kruiden voor het roosteren, 
boter, 
(truffel)zout en peper.

 hak de helft van de paddenstoelen in stukjes. Voeg de gehakte paddenstoelen samen met 100 g spekblokjes en een paar blaadjes peterselie, snufje zout en peper, een beetje kruiden en de cognac toe. Meng goed door elkaar. bak de andere 100g blokjes 2/3 minuten. Snijd de overige paddenstoelen in stukjes, maak de huid van de kip met een scherp mes los en steek de plakjes truffels erin. Breng de kip daarna op smaak met zout en peper zowel van binnen als van buiten. Vul de kip met het bereide mengsel, naai de opening dicht en bind de poten aan het lichaam. Leg de kip in een ovenvaste schaal en bedek dit met boter. Laat de schaal met de kip ongeveer 20 minuten in een oven op 200˚C bruinen. Haal de kip uit de oven en voeg de blokjes spek en de paddenstoelen toe. Bedek dit opnieuw met boter en stop het geheel in de oven ca 40 minuten.

Buon Appetito / Eet smakelijk