Arrosto di vitello tartufato al brandy

Arrosto di vitello tartufato al brandy
(Gebraden kalfsvlees met truffels en cognac)
 
IngrediĆ«nten: 
1 kg kalfsvlees, 
20-30g zwarte truffels of truffel schaafsel, 
50 g vette ham,
cognac,
boter, 
extra vergine olijfolie, 
truffelolie, 
(truffel)zout en peper.

 Snijd de vette ham en de truffels en bestrooi deze met zout en peper. Snijd sleuven in het kalfsvlees, en steek de strips van vet en de truffels er in. Bind het vlees met keukentouw dicht en bestrooi het geheel met zout en peper. Verhit de boter en de olie in een ovenvaste braadpan. Leg het geheel in de pan en rooster ongeveer 90 minuten op 
180˚C. op smaak brengen met truffelolie. Bestrijk het gerecht vaak met de sappen en voeg geleidelijk een half kopje cognac toe. Verwijder het touw en plaats het vlees op een warm opdienbord. Besprenkel de jus over het vlees en serveer alles warm. 

Buon Appetito / Eet smakelijk